
Recept från Green Kitchen Stories
till 40 st (vilket jag inte gjorde utan det går bra att halvera)
Botten
5 msk kokosolja
3 msk lönnsirap (jag tog honung)
200 g kokosflingor
100 g mandelmjöl
1 nypa salt
2 äggvitor
Fyllning
3 ägg plus 2 gulor
6 msk lönnsirap (se ovan)
80 ml citronjuice + 1 msk zest
1/3 kopp mandelmjöl
pudra med 3 msk kokosmjöl eller florsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja i en kastrull på låg värme. Tillsätt sirap, kokosflingor, salt och mandelmjöl. Rör ihop. Ta bort från värmen. Knäck 2 ägg, separera gulor och vitor. Tillsätt äggvitorna till smeten. Rör tills den blir kletig. Häll över och platta ut i en form, ca 30 x 20 cm med bakplåtspapper. Den ska vara kompakt. Baka av i ca 10-12 min.
Vispa äggen + 2 gulor skummigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa i 2 minuter till. Ta ut bottnen och häll över fyllningen. Baka av i ytterligare 16-19 minuter eller tills den stelnat. Låt svalna, skär sen i rutor och pudra.
Originalreceptet hittar du här!


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar