måndag, maj 31, 2010

slutspurt

dagen har än så länge främst bestått av en form av zombieliknande vakenhet. jobb i helgen och en svåger med flickvän som kommit hit från USA tar ut sin rätt. i morse kom även vår sista hemtenta ut så det är vad jag ska syssla med resten av denna vecka. lagom kul men när den är färdig är skolan slut och då går sommarschemat på och när jag väl är ledig från jobbet så är jag verkligen ledig. på riktigt. nu pluggar jag i veckorna (student är man 24 timmar om dygnet, inte bara när man är i skolan) och på helgerna jobbar jag.
socialt liv = noll. totalt fokus hela tiden = ett. resultat = en svampig hjärna och ett omväxlande humör.

dagens bilder får symbolisera min hjärna och mitt liv just nu. vissna blommor, fast även dem är vackra.

torsdag, maj 27, 2010

muffinsen

idag har jag mest irrat runt känns det som. jag har pluggat enorma mängder artiklar till ett seminarium imorgon, diskat och gjort kladdkaksmuffins med hallongrädde. goda blev dem. de ligger fint i en loppisskål.

onsdag, maj 26, 2010

tipset

idag är jag trött. främst i kroppen. vi har alldeles för mycket i skolan för att jag ska orka med. orka med mig själv och vardagen som flåsar i nacken. var finns pausknappen?
jag har inte hunnit göra något annat än att plugga och laga mat för att överleva och har därför inget att visa och berätta känns det som. inspirationen och lusten går på sparlåga. det går nog över snart.

jag tipsar istället om en bok jag lånat och läst ut igår. enormt bra och jag rekommenderar den verkligen. flyga drake av Khaled Hosseini. ska läsa nästa bok, tusen strålande solar också. någon gång.

måndag, maj 24, 2010

helgen

efter en jobbhelg är man lite sliten. min fångst från föräldrarna blev i alla fall blommor, garn och rabarber.

fredag, maj 21, 2010

jobbet

det blir jobb i helgen för min del. lite tråkigt att jobba 5 helger i rad men pengarna är välbehövliga efter enbart csn sen förra sommarens lön. vädret är lika ombytligt som mitt humör. jag har så många tankar och idéer som jag vill ta tag i men som inte riktigt hinns med. det är bara två veckor kvar i skolan sen väntar sommarlov som består av jobb och finbesök från USA. ska bli kul. mina intressen kan kanske få lite omvårdad också. som att läsa, måla, virka och förhoppningsvis köpa ett piano. idag ska jag röja lägenheten innan jag åker till mina föräldrar. jag ritar istället för att plugga och funderar med en bultande huvudvärk.

torsdag, maj 20, 2010

omvärdering

efter att jag skrivit det förra inlägget blev vädret genast mycket bättre. rent ut sagt fenomenalt! nästan så att sommaren är kommen. jag och min fina man åt en glass och satt i gräset i solen. parerande mellan getingar, gåslortar och kajor. så som det ska va. skönt att göra när han är ledig. kan det inte alltid vara så här?

jag bjuder på en inspirationsbild från elle interiör. bilden är härifrån.

posten

precis som många andra fick jag claras tidning som var fylld med loppis och secondhandsaker igår. in genom hålet i dörren ramlade också en tidning från det stora varuhuset. verkliga kontraster! men även där fanns ett jättefint reportage om tyger. man blir glad av färg.

dessutom är det något fel på vädret eftersom skåne inte har sommar medan hela övriga landet verkar ha det. att man kan bada i norrland och måste ha jacka plus halsduk här känns fel. men all lycka till dem som lever i totalt mörker en stor del av året.

tisdag, maj 18, 2010

glädjen i stegen

allting blir så mycket enklare och lättare när solen är framme. stegen till bussen är lätta och luften som är fylld av doften av nyklippt gräs framkallar minnen som varit nergrävda länge. omedvetet ler jag och den ofta närvarande ilskan och oron löses upp. livet och framtiden ser liksom lite ljusare ut med detsamma.

jag dricker en god kaffe visar här en ny lampskärm till köket. ville egentligen ha en i plåt, bumling eller liknande men hittar aldrig någon. så nu fick det bli denna istället. och denna låten går för tillfället varm. ringen är en lokal specialitet.

nu är det vår tur!

efter en fin aprilmånad har maj fullständigt regnat bort här nere i skåne när alla andra haft fint verkar det som. här där det ska vara fint väder hela våren...men nu! nu är det nog på gång igen eller så retas solen bara med oss!

måndag, maj 17, 2010

mattan med mera

efter en ofrivillig paus är jag tillbaka. jobbade i helgen och har varit i skolan idag. klart att det hade varit skönt att vara ledig någon gång men man har ju lite extra tid nu när kvällarna är ljusa. nyheter som hänt hos oss är att vi lagt en matta på balkongen, nu är det mysigt att gå ut där och man kan även sitta på golvet. längtar tills sommardagarna kommer och jag kan vara där ute med en bok när det är för varmt för att vara i solen.


inomhus har jimi fått komma upp bredvid arbetarkillarna och blommor från föräldrarnas trädgård sprider lite glädje här inne också.

onsdag, maj 12, 2010

once it was lost but now I found

jag har äntligen hittat EXAKT, på pricken hur jag vill ha min lägenhet/framtida hus! i HouseDoctors katalog för 2010. jag tror faktiskt jag dör så fint det är. ge mig allt nu!




bilderna är härifrån.

regnet

idag är jag glad att jag inte behöver gå ut. det har regnat okontrollerat hela morgonen och även några blixtar har förekommit. trots detta lägger sig ett lugn i lägenheten då man kan kura i fårskinnsskor och tjock tröja samtidigt som jag gör lite inlämningsuppgifter till skolan. sambon är ledig så det känns precis som en helgdag då det är tillåtet att småäta och mysa.
denna bilden är från ett tidigare tillfälle, ett av få, när det regnat och stormat som värst här hos oss.

tisdag, maj 11, 2010

det är färgen som gör det

vi bor i en hyresrätt och kan inte göra några drastiska förändringar. vi har vita väggar i alla rum utom en vägg i sovrummet som är ljusgrå. inga överraskningar här inte. jag drömmer och suktar efter starkt färgade väggar och vita golv. men när jag tänker efter så är man kanske så svensson-feg och målar ljusa färger ändå. varför är man så velig?
i sköna hem finns ett hem där alla rum är målade i starka färger. det ser ombonat och livligt ut. jag är glad åt allas vägnar som faktiskt har det så hemma, det är bara döda fiskar som simmar medströms.

herregud

åh va fina illustrationer Cecilia gör! jag känner att jag också vill rita direkt när jag sett hennes blogg. ta en titt vettja! denna bilden är ju underbar!


bilden är härifrån.

måndag, maj 10, 2010

fjärilar

jag har hittat de fjärilsbilderna hos någon i verkliga livet som jag skrev om här. de är verkligen fina oavsett om man har dem på en vit bakgrund eller som i detta fall med matchande färger. bilden är från boligmagasinet.dk och där finns väldigt många fina inspirationsbilder på speciella hem. ett speciellt hem kan man även läsa om här hos dosfamily.


bilden är härifrån.

jag har haft mycket att göra, som ni kanske märkt, och har inte haft tid att läsa mina tidningar som kom förra veckan. jag har egentligen inte tid att läsa dem nu heller men det kliar i fingrarna. jag kan ju bläddra några sidor.

torsdag, maj 06, 2010

skolan

jag vet att det inte blir så många inlägg just nu, främst för att vi har enormt mycket att göra i skolan. då prioriteras inte datorn precis.

har länge velat göra bildkollage men inte vetat hur jag skulle göra. tack vare lotten så vet jag nu. mycket bra blev testet också. ni ser det som den nya headern.

måndag, maj 03, 2010

om boken

nu är det maj och sommaren är snart här, i alla fall i skåne. jag fattar det knappt. sist jag tittade ut var det snöstorm, så känns det. idag har jag varit och hämtat en viss bok, närmare bestämt leilas bok one more slice. jag tror att en del av mig dog så fin den är. jag vill bara baka allt och så kändes det när jag fick den förra också. jag förhandsbokade denna för jag var rädd att inte få den alls, har blivit någon form av hysteri kring leila. förklarligt.

lite blommor från mina föräldrars trädgård sprider en svag doft av vår. den är så välkommen.