fredag, april 30, 2010

helgen

idag åker jag till mina föräldrar för sova där när jag jobbar på mitt gamla jobb i helgen. lite tråkigt att ofta jobba helger men så är det i den branschen. jag skulle egentligen varit på valborgsfirande i en av Sveriges största studentstäder men det blev inte så. får tänka att det inte vore så roligt att sitta i en park med tusentals andra när regnet öser ner. jag dricker te och tänker på de pengar jag tjänar då jag jobbar istället. blir bättre så.

här är lite inspiration med jättefina bilder som jag hittat på denna bloggen. precis så skulle jag vilja ha det hemma. eller när jag skaffar hus. när inte om.



bilder kommer här ifrån.

torsdag, april 29, 2010

träden

hos oss har träden knoppat och är så gröna och fina. min pelargon har slagit ut och jag läser och virkar allt fler rutor.


har även hittat fina illustrationer/vykort av Lisa Bengtsson.alla hennes mönster är så roliga och verkligen inspirationsfulla. hittade även dessa underbart fina fjärilsbilder. lite väl dyra för mig men ögongodis av rang.bilderna hittar ni som sagt här och här.
det lugnt i valborgsfirandet och må väl!

måndag, april 26, 2010

påsen

igår spenderades eftermiddagen i en park med sambon. tillbehör: saft, frukt och kex. lördagsgodiset åts ur en jättefin påse som en viss matkedja tillhandahåller. gillar verkligen mönstret! och de heta hemmagjorda kanderade mandlarna får bo i en superfin skål.

idag skippade jag strumporna för första gången officiellt, kändes skönt men ovant för fötterna.

lördag, april 24, 2010

solen skiner även på de fattiga

idag är det underbart väder. att vara 21 år och vakna halv sju en lördagmorgon känns som otippat och då jag sedan blir lite purken över att man missar melodikrysset för att man är på loppis gör situationen så mycket mer speciell. jag tror givetvis inte att jag är unik, många ungdomar väljer bort att gå ut o supa fyra dagar i veckan och sen sova bort halva dagen efter det men för min del känns det som sagt lite annorlunda. på loppisen kom jag hem med några roliga saker. mest nöjd är jag över pusslet och Billie Holliday LP:n som nu ligger på och skapar en sån skön stämning som bara en LP-spelare med lite glad jazz kan göra en lördagsförmiddag. roligt med gamla etiketter också. skivan har en gång i tiden kostat 39, 75 på extrapris.


fredag, april 23, 2010

till våren

ni kan tävla hos underbaraclara om ett presentkort hos kii.se. gör det vet ja, det ska jag göra!

grafiskt

igår tog jag en tur på stan för att köpa presenter till mitt kusinbarn som ska döpas. samtidigt hittade jag en underbart fint låda som jag köpte. egentligen tar det emot att handla nytt men denna var så fin så fin. tänkte att jag även kan ha den som inspiration när jag ritar. en ram köpte jag också till vår Jimi Hendrixplansch då det har varit omöjligt att hitta någon som passat innan. denna var dessutom inte alls dyr. planschen är min sambos och han gillar Woodstock, där denne Hendrix spelade, men jag gillar den mest för att den har så fina färger.

torsdag, april 22, 2010

fångst

min fångst på biblioteket blev några böcker som jag hört skulle vara bra. (förutom en kursbok) den ena har jag redan läst ut och den förstod jag ingenting av.. då kan man äta grönsakssoppa till lunch istället. nu sitter jag och laddar i startgroparna för att sticka till affären mellan skurarna. glad blir man då av att titta på fint porslin som står så fint i skåpet. känns nästan som att de väntar..

tisdag, april 20, 2010

lånet

idag tar jag cykeln till biblioteket i min blommiga tunika, som är en omsydd gammal klänning, och längtar efter att min ork och motivation ska komma tillbaka, har många idéer som jag vill ta tag i men orkar inte. fan då.


måndag, april 19, 2010

morotsbröd 2.0

imorse gick jag en lång runda i solen sen satt jag på balkongen och läste och blev varm i ansiktet. jag visar hur claras morotsbröd blev i min version, jag bytte ut vissa ingredienser men i det stora hela var det ungefär samma. de blev jättesaftiga så de måste ni prova!


jag önskar också att jag kunde ramla över massor med retrotyg som man kunde sy underbara saker av, kolla bara som huset ved bekken fyndat! bilden hittar du här.

söndag, april 18, 2010

morotsbröd

satt och kollade runt lite på bloggar, underbaraclara hade bakat ett morotsbröd som jag nu i skrivandes stund håller på och testar. ska se hur det blir för det fick många fina kommentarer. receptet hittar du här!

från mormors trädgård

igår städade jag klart vår lägenhet. det var skitigare är någonsin. när man dammsugat tycker man det är fint, när man moppat insåg man att så inte var fallet. idag finns det inget jag måste göra, bara det jag känner för. som att måla och virka. jag suktar efter en trädgård och inser att det dock dröjer många år tills jag har ett hus. ett som behöver min kärlek och jag det. tills dess gör jag plommonkompott av plommon från mormors trädgård och sår frön och drömmer.


lördag, april 17, 2010

society

u-länders utveckling och i-länders masskonsumtion är mina intressefrågor, jag läser till en kandidatexamen i ämnet utvecklingsstudier. alla borde se filmen Into the Wild och fundera över dessa frågor. om inte annat för att lyssna på musiken, den bästa låten framförs av Eddie Vedder och heter Society. lyssna!

skrafs

idag är jag trött. sambon börjar bli förkyld, jag likaså. jag måste gå till apoteket och sen städa. inget som är roligt när man är hängig. och solen är försvunnen. bilden är från vår tvådagarssemester till öland förra sommaren.

torsdag, april 15, 2010

nyheter

min jeansjacka jag köpt på tradera kom idag. blev nöjd då den satt som jag ville.
ur min favoritkopp köpt på loppis smakar kaffet bäst även när solen inte skiner. men idag gör den det. ha en fin dag!

onsdag, april 14, 2010

mums

idag var jag tvungen att göra något annat i ett tag än att stirra in i en datorskärm och en bok. så jag bakade två bröd. ja egentligen hade jag redan tänkt göra det igår för dessa bröd kräver en "durdeg" som står över natten och gottar till sig i kylen. men annars är de hemskt enkla att göra och hemskt goda att äta. fulla med luftbubblor och lite sega så som baguetter är. lite tråkigt dock med all disk efteråt men det är det mödan värt!